Για την πλοήγηση

header image

Ορθοστάτηση και βάδιση με ελεγχόμενη (μέσω συσκευής) σταδιακή φόρτιση σωματικού βάρους


Orthostatisi
Ορθοστάτηση

Αυτή η ιδέα της σταδιακής φόρτισης εφαρμόζεται πολλά χρόνια τώρα στην αποκατάσταση αλλά μόνο πρόσφατα, χάρη σε αυτή τη τεχνολογία, με αυτό το νέο τρόπο. Με αυτή τη νέα μέθοδο πετυχαίνουμε αποκατάσταση βάδισης με σταδιακή φόρτιση του σωματικού βάρους. Το επιθυμητό βάρος αποφόρτισης επιλέγεται από το φυσιοθεραπευτή. Χάρη σε ένα ειδικό γιλέκο που φορά ο ασθενής γίνεται πολύ εύκολα η ορθοστάτηση ακόμη και από το αναπηρικό αμαξίδιο χωρίς πόνο και χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια.

Στη συνέχεια με την πρόοδο του ασθενή αφαιρείται λιγότερο σωματικό βάρος. Η αποφόρτιση αυτή επιτρέπει στον ασθενή, παρά τα κινητικά του προβλήματα, να σταθεί όρθιος από το αμαξίδιο με τη δύναμή του χρησιμοποιώντας ανάλογη φόρτιση του σωματικού βάρους. Επίσης του επιτρέπει να περπατήσει και ακόμη να τρέξει εάν μπορεί. Έτσι, με μυϊκό έλεγχο και τρόπο που δεν θα ήταν εφικτό χωρίς τη μερική αποφόρτιση του σωματικού του βάρους βοηθά τους ασθενείς να περπατήσουν με κανονική βάδιση.

Η μέθοδος αυτή προάγει τη σωστή στάση σώματος, μειώνει (ή αφαιρεί) το βάρος του σώματος, περιορίζει τις ελλείψεις στην ισορροπία και παρέχει την κατάλληλη εκπαίδευση μιας συντονισμένης – χαμηλής επικινδυνότητας – κίνησης. Με τη βοήθεια του μηχανισμού αυτού ο θεραπευτής είναι ικανός να βοηθήσει στο μέγιστο τον ασθενή να επανακτήσει την ικανότητα της βάδισης καθώς:

      - Μειώνει τα φορτία
      - Παρέχει προστασία από τις πτώσεις
      - Προάγει σωστή στάση σώματος
      - Επιταχύνει την αποκατάσταση
      - Προσφέρει δυνατότητα άσκησης ακόμα και σε πρώιμα στάδια
      - Επιτρέπει τη διόρθωση του σωστού προτύπου βάδισης

Πρόκειται για την καταλληλότερη βάδιση και άσκηση σε ασθενείς με: